Basiscursus fotografie Bergen op Zoom

Hoe maak je betere foto’s van je kinderen of op vakantie?

 
Zonsondergang 2.jpg
 

De basiscursus fotografie van Love Rules

Tijd om je camera van de automatische stand af te halen!

Ken je dat? Je koopt een dure camera, maar krijgt nooit de verwachte resultaten… Te vaak hebben wij dit gehoord en we vonden dat daar iets aan gedaan moest worden. Het is helemaal niet zo moeilijk om de basiskennis van de camera onder de knie te krijgen. Het vergt alleen je inzet, veel oefening en als beginpunt onze basiscursus.

Een dag lang (van 10:00 - 16:00) gaan we in op alle technische details van de camera (spiegelreflex of systeemcamera).

Lijkt je dat wat? Lees dan vooral verder.

 

 

Peter leert je hoe je de camera van de automatische stand afhaalt en gaat fotograferen in de handmatige stand. Eng? Nee hoor, het is best gemakkelijk, als je eenmaal weet wat het geheim is. En dat gaat Peter je vertellen.

Aan het eind van de dag maak je foto's waarvan je vooraf niet wist dat jij OF je camera het kon! 

Foto%27s+met+onscherpe+achtergrond.jpg
 
Ik heb de basis cursus fotografie gevolgd bij Peter en vond het helemaal geweldig! Ik fotografeer voor m’n hobby al redelijk wat maar wist soms net niet goed hoe en wat met mijn camera, ik heb deze dag ontzettend veel geleerd, heel veel tips en tricks gehad, ook gewoon in ‘t diepe gegooid die dag in de praktijk dus ontzettend veel opgestoken. Ook de “nazorg” is prima 😁 dus helemaal top!! 👍
— Maaike Dekkers

Nog niet overtuigd? Lees onder de foto verder over hoe de dag eruit zien en wat je krijgt voor je geld.

 
Maak betere vakantiefoto's na de basiscursus.jpg

De indeling van de fotografie cursus

We beginnen de dag om 10:00 uur met een theoriegedeelte, een slideshow waarin alles heel duidelijk wordt uitgelegd. Daarna gaan we naar buiten om te fotograferen. Omdat de groep uit maximaal 10 personen bestaat, is er veel individuele aandacht. 

Vervolgens zullen we weer terug naar binnen gaan voor lunch en een aanvullend theoriegedeelte. We sluiten de dag af met nog een praktijkgedeelte en een foto-beoordeling van die middag. Om 16:00 uur zijn we dan klaar (hoewel de ervaring leert dat het meestal uitloopt).

Fotocursus Bergen op Zoom.jpg
 
Ik heb tijdens deze cursus erg veel geleerd over de functies van mijn camera en waar al die getallen op mijn schermpje toch voor staan ;-) Daarnaast heb ik ook het nodige geleerd over compositie en hoe een foto méér wordt dan een kiekje. Er werd ruim voldoende tijd gegeven om het geleerde in de praktijk te brengen en de gemaakte foto’s te bespreken. Ik vond het zeker de moeite waard!
— Annet van der Reest
 

Wat krijg je voor je geld?

- een dag vol informatie, inspiratie en praktijkervaring
- meer kennis van fotografie en je camera
- lunch
- onbeperkt koffie of thee
- toegang tot een besloten Facebook pagina waar we tips en foto's met elkaar kunnen uitwisselen

Fotocursus met praktijkgedeelte.jpg
We fotograferen in de straatjes van Bergen op Zoom tijdens de cursus.jpg

Wat heb je nodig?

- een (DSLR)camera waarop je handmatig sluitertijd, diafragma en ISO kunt instellen
- de handleiding van je camera
- pen en papier
- eventueel laptop (niet vereist)

* cursus vindt doorgang bij minimaal 6 aanmeldingen. Bij minder aanmeldingen wordt er overleg gepleegd. Mocht je liever een doordeweekse dag hebben: geef het dan even aan in de opmerkingen!

Wanneer en waar is het?

We hebben de volgende data klaar staan:
6 april 2019
20 april 2019

De cursus wordt gegeven in Bergen op Zoom, afhankelijk van het aantal aanmeldingen en de beschikbaarheid van de locatie. Meer informatie volgt dan zo snel mogelijk!

Kosten: € 125 all-in

De eerste aanmeldingen zijn al binnen, dus wacht niet te lang met jezelf aanmelden!


Mentoring of begeleiding

Mocht je na 1 of beide cursussen nog meer willen weten van ons of meer begeleiding willen dan kan dat natuurlijk ook, neem dan even contact op en dan kijken we wat je wilt leren welk niveau je hebt en hoe wij je dit kunnen leren.

Peter-Geluk.png

Peter Geluk

Fotograaf sinds 2010, Peter heeft een grote hoeveelheid kennis en ervaring als fotograaf. Deze kennis deelt hij graag met jullie op zijn eigen gevatte manier.

Mitzy Geluk.png

Mitzy Geluk

Fulltime fotograaf sinds 2016 en ‘rising star’ in de journalistieke fotografie wereld. Ze deelt haar intuïtieve manier van fotograferen en haar kennis met jullie.

 
 
Rood.jpg

Nieuwsflits

Nieuwe cursus (ook als je geen geavanceerde camera hebt)

We hebben nu aanvulling op de basiscursus, Mitzy gaat nu een nieuw deel van de workshop op zich nemen.

Een mooie foto maak je namelijk niet alleen met een goede camera en je goede instellingen op je camera weten te vinden. Net zo belangrijk, misschien bijna belangrijker is compositie (de samenstelling van alle componenten in de foto) en het moment (wat er in de foto gebeurt). Het mooiste is als één enkele foto een heel verhaal vertelt. Hier komt nog een hoop theorie en denkwerk bij kijken en Mitzy gaat de geheimen hiervan aan jullie prijsgeven.

nieuwe workshop fotografie vervolg bergen op zoom.jpg
 
vervolgcursus fotografie bergen op zoom.jpg
vervolgcursus fotografie compositie momenten bergen op zoom.jpg

Hoe ziet de dag eruit?

We beginnen met een klein opfris rondje instellingen en waarom, daarna duiken we de theorie in over hoe je een foto mooier maakt. Hoe verander je een kiekje in een mooi gebalanceerde foto. Mocht je op de automaat fotograferen of met je telefoon kan je hier ook nog wat van leren.

Het leuke is dat jullie zelf allemaal een paar foto’s mogen insturen die ik dan ga behandelen tijdens de les, om te laten zien hoe je de foto zou kunnen verbeteren. Het zijn dus eigenlijk hele praktische en snel toepasbare tips!

Van 09:00 tot 12:00 zullen we deze theorie bespreken. Dan kun je ‘s middags meteen vol inspiratie je kinderen/kleinkinderen/partner/hond of kat op de foto gaan zetten.

Datum:
11 april (19:00-22:00)
13 april (9:00-12:00)

(cursus vind plaats bij minimaal 6 aanmeldingen)
Kosten: € 85