De Toscaanse bruiloft van Tara en Vincent | San Gimignano | Toscane

 
 

Toscane... het bijzondere en romantische gebied in midden-Italië. En dat je daar dan gaat trouwen... Een droom natuurlijk!

Niet alleen voor het bruidspaar (duh!), maar ook voor ons als fotograaf. Wat een geluk hadden wij dat we 2 dagen bij de bruiloft van Tara en Vincent mochten zijn! Nou ja, eigenlijk 3 dagen, want we hadden er zelf even een dagje voor geplakt om Florence te bezoeken 😜. Ook een aanrader trouwens!

Tara en Vincent ontvingen op vrijdag 2 juni hun gasten uit Nederland op het landgoed Fattoria di Larniano. Terwijl de trouwauto (Fiat 500 FTW!) werd uitgeladen keek iedereen nog wat onwennig toe. Maar het ijs was al vlot gebroken met een heerlijke buitenborrel en champagnetoast. Yum!

En om de dag meteen heerlijk Italiaans af te sluiten een pizza-avond, waarbij de pizza's in een authentieke steenoven werden gebakken. Met uitzicht op de Toscaanse scenery genoten wij misschien nog wel het hardst van allemaal.

Wat een fijn begin! Maar dat was ook echt slechts het begin...

Bruidsfotograaf Toscane Italië Fiat 500
Bruidsfotograaf Toscane Italië steenoven pizza
Bruidsfotograaf Toscane Italië champagne
Bruidsfotograaf Toscane Italië diner

De volgende ochtend begonnen de voorbereidingen in het ruime torenappartement van Tara en Vincent. Geweldig licht, een schitterende locatie en lieve mensen hielpen ons om deze fijne serie te maken. Vincent hielp Tara met haar jurk aantrekken (eerste keer dat we dat meemaakten, hartstikke tof!) en daarna vertrok het hele gezelschap naar Certado Alto, waar de ceremonie zou plaatsvinden.

Bruidsfotograaf Toscane Italië bruidsjurk
Bruidsfotograaf Toscane Italië make-up bruid
Bruidsfotograaf Toscane Italië aankleden bruidegom
Bruidsfotograaf Toscane Italië aankleden bruid

In hun te kleine en te warme maar oh zo te gekke Fiat 500 kwamen Vincent en Tara aangereden de steile helling op. Toeristen en bewoners juichten en applaudisseerden terwijl ze uitstapten voor de locatie.

Tara werd onder begeleiding van een Italiaans muziektrio weggegeven door haar vader, wat altijd een mooi en emotioneel moment blijft. 

Bruidsfotograaf Toscane Italië Fiat 500
Bruidsfotograaf Toscane Italië vader en dochter
Bruidsfotograaf Toscane Italië ontvangst bruidspaar
Bruidsfotograaf Toscane Italië muzikanten

De ceremonie was een traditioneel Italiaanse, alleen onderbroken door de tolk en een aantal speeches. Je zag Tara en Vincent het moment in zich opnemen en genieten. 

Bruidsfotograaf Toscane Italië ceremonie
Bruidsfotograaf Toscane Italië bruid emotioneel
Bruidsfotograaf Toscane Italië ceremonie bruidspaar
Bruidsfotograaf Toscane Italië bruid gelukkig

Na de plechtigheid was het tijd om te lunchen. En wat een locatie hadden ze daarvoor uitgekozen! Een prachtig restaurantje met een gezellige binnenplaats en een fontein in het midden... we waanden ons in een film. Het muziektrio bleef gezellige muziek spelen en in de vriendengroep ontstond zelfs een spontaan meezing- en dansmoment. Cool!

Foto Corne de Rijke

Foto Corne de Rijke

Bruidsfotograaf Toscane Italië muzikant accordeon
Tara en Vincent-502.jpg
Bruidsfotograaf Toscane Italië dansen en zingen

's Middags hadden we even tijd om bij te komen waarna we 's avond wat foto's konden maken in de prachtige Toscaanse omgeving tijdens de ondergaande zon.

Bruidsfotograaf Toscane Italië sunset photoshoot
Bruidsfotograaf Toscane Italië sunset photoshoot
Bruidsfotograaf Toscane Italië happy family
Bruidsfotograaf Toscane Italië diner buiten

En toen was het partytime! De dansvloer was uiteraard gewoon buiten en een steengoede DJ en saxofonist zorgden voor een supersfeer. Met een open bar en voldoende drank was dit een garantie om het feest van de eeuw te worden... en dat werd het ook

Hier hebben we niet alleen gefotografeerd, maar vrienden voor het leven gemaakt. En dat is echt heel bijzonder te noemen.

Bruidsfotograaf Toscane Italië speeches
Bruidsfotograaf Toscane Italië emotie bruid
Bruidsfotograaf Toscane Italië feestavond party time
Bruidsfotograaf Toscane Italië breakdance
Bruidsfotograaf Toscane Italië dansen
Bruidsfotograaf Toscane Italië the guys
Bruidsfotograaf Toscane Italië saxofonist
Bruidsfotograaf Toscane Italië drankfles op hoofd
Foto Corne de Rijke

Foto Corne de Rijke

De volgende dag werd relaxed afgesloten met 's middags een wijnproeverij of Tiramisu-workshop naar keuze. Het bruidspaar verzorgde haar gasten bijzonder goed! En dat was ook te merken aan het afsluitende diner 's avonds.

Bruidsfotograaf Toscane Italië BBQ kip
Bruidsfotograaf Toscane Italië BBQ
Bruidsfotograaf Toscane Italië Tara en Vincent proost speech

Waarom was nu deze bruiloft zo bijzonder? Het feit dat het in Italië was had er zeker mee te maken. Destination weddings zijn altijd te gek.
Maar vooral omdat het een groep mensen was die elkaar aan het begin niet kende en maandag als vrienden uit elkaar gingen. En ook wij werden zo in de groep opgenomen - als gasten en vrienden. Dit gevoel gaan we nog lang vasthouden, steeds als we de foto's zien!

Tara en Vincent-1071.jpg