De voorbereidingen tijdens de bruiloft, of: getting ready

 

Een huwelijksdag bestaat uit vele onderdelen. We kennen ze allemaal wel: ceremonie, taart aansnijden, borrelen en het feest. Maar vlak ook de voorbereidingen niet uit!

Wennen

Bruids make-up tijdens de voorbereidingen

Wij maken er vaak best wel een punt van om bij de voorbereidingen aanwezig te zijn met fotograferen. Dat heeft te maken met een aantal dingen: ten eerste willen we graag het complete verhaal van jullie dag vertellen. En een bruiloft begint nu eenmaal ‘s morgens al bij het aankleden en de make-up.

Maar wat we misschien nog wel belangrijker vinden: het wennen aan elkaar. Tijdens de voorgesprekken proberen wij al een vertrouwensband tussen ons te kweken. We geven ook onszelf bloot en proberen ons kwetsbaar op te stellen. Zo leren jullie ons ook echt kennen en dat helpt om die vertrouwensband te verstevigen. Maar zodra er een camera in onze hand zit word die verhouding toch heel even anders. Als bruidspaar is het gewoon fijn om ‘s morgens in alle rust even aan onze aanwezigheid te wennen. En het geeft ons de mogelijkheid om even op gang te komen. Elke bruiloft is weer anders en we hebben altijd even tijd nodig om onze plaats te vinden.

Ruimte

Reacties op de bruidsjurk na het aankleden

De voorbereidingen gebeuren vaak thuis bij de bruid en/of bruidegom. Soms bij de ouders en soms op een toffe locatie, zoals een hotel.

Eigenlijk is het laatste wel een aanrader, omdat hotelkamers vaak mooi gestyled zijn, een rustige uitstraling hebben en meestal voldoende ruimte. Maar het kan bijvoorbeeld ook in een kamer van het kasteeltje waar jullie trouwen, of die leuke B&B in de buurt. Tip: nodig familie en/of vrienden uit om hierbij te zijn. Dat geeft lekker veel interactie tijdens de voorbereidingen. Er wordt vaak heel wat afgelachen of -gehuild.

Toch gewoon thuis? Helemaal goed. Lekker in je eigen omgeving met mensen die je lief zijn om je heen is natuurlijk ook heerlijk. Bedenk dan van tevoren waar je gaat zitten: goed daglicht is niet alleen voor de fotograaf, maar ook de visagist(e) belangrijk. En probeer die ruimte een beetje netjes te maken vanzelfsprekend ;-).

Aankleden

Voorbereidingen met de fotograaf: naakt of niet?

To naakt or not to naakt? Tja, dit is natuurlijk een persoonlijke keuze. De ene bruid of bruidegom vind alles prima terwijl de andere wil wat meer privacy wil. Wij vragen dit altijd even zodat we weten waar we aan toe zijn en wat jullie fijn vinden.

Bedenk dat wij aanwezig zijn om jullie complete verhaal vast te leggen en het aankleden is (zeker bij de bruid) echt een essentieel onderdeel van de dag. Om een voorbeeld te geven: veel bruiden zijn niet zenuwachtig, totdat ze hun jurk gaan aantrekken. Dat moment van spanning is iets waar wij graag bij zijn, want de mensen om je heen reageren daar vaak heel mooi op. Het aantrekken van de jurk gebeurt vaak met hulp van mensen die dichtbij je staan. Dat wil je toch terug kunnen zien? Daarnaast is het zo dat wij na 150+ bruiloften alles wel zo’n beetje gezien hebben :-). Je kunt ons vertrouwen dat we smaakvolle foto’s zullen maken en natuurlijk niets zomaar op social media delen zonder jullie toestemming.

Vragen

Voorbereidingen bij de bruidegom

Hebben jullie na het lezen van deze blog nog steeds vragen over dit of andere onderwerpen? Jullie kunnen altijd contact met ons opnemen via ons contactformulier maar ook via Whatsapp als je dat handiger vindt.