Het Sprookje van Ton en Simone | Sint Philipsland | Zuidland | Hellevoetsluis | Bergen op Zoom

Het sprookje van Ton en Simone:

Op een mooie regenachtige ochtend in mei, waren er een man (Ton) en een vrouw (Simone) die vele kilometers van elkaar gescheiden waren.

Ze zagen niet van elkaar wat ze aan het doen waren, maar gelukkig waren daar 2 fotografen, die deze geschiedenisch voor hun vast konden leggen (dat zijn wij natuurlijk he ;-).

De man vertoefde in het huis van zijn ouders in het land van Sint Philip waar het al snel een drukke bedoening was. De man (Ton) maakte zich klaar met hulp van zijn ouders, broer en schoonzuster. In deze meute was er ook een kleine bruidsjonker (Bram) aanwezig, welke lekker zijn eigen plan trok ;-)

Ton en Simone-5.jpg
Ton en Simone-9.jpg
Ton en Simone-24.jpg

Ondertusschen (met sch klinkt het ouder he?) maakte vrouwe Simone zich ook klaar met haar moeder en haar zuster. Ze kleedde zich in een witte japon (welke tegenwoordig bruidsjurk heet). En de dieren die ook in het huisch in Zuidland leefden keken goedkeurend toe.

Ton en Simone-30.jpg
Ton en Simone-49.jpg
Ton en Simone-45.jpg
Ton en Simone-54.jpg

Jonkheer Bram hield het niet meer en mocht met zijn vader en heer Ton mee in een witte bolide (geen wit paard helaasch). Waarbij hij heer Ton mocht vergezellen om zijn toekomstige vrouw op te gaan halen in den Zuidenlanden

Ton en Simone-26.jpg
Ton en Simone-80.jpg

Eenmaal in het nog steeds regenachtige Zuidland gearriveerd stapte de heer Ton uit zijn witte bolide samen met bruidsjonker Bram, en onder een vernuftig draagbaar regenscherm, snelde zij zich samen naar de deur van Huize Joosten. Toen vrouwe Simone de deur had geopend voor deze mannen werd zij teder op haar lippen gekuscht door heer Ton, en bewonderden ze elkander uitgebreid. Ook bruidsjonker Bram werd door Vrouwe Simone aan den tand gevoeld of hij een beetje zin had in den dag die voor hen lag.

Ton en Simone-82.jpg
Ton en Simone-88.jpg
Ton en Simone-90.jpg
Ton en Simone-94.jpg

Het drietal: Heer Ton, Vrouwe Simone en bruidsjonker Bram, stapte in den witte bolide en gingen op jacht (naar mooie locaties) gevolgd door een mans- en een vrouwspersoon met kleine zwarte apparaatjes waar ze doorheen keken en dezen lieten klikken.
(voor degenen die dit niet snappen: we gingen de fotoshoot doen ;-))

polderbruiloft kever trouwauto

Tusschen den buien door vonden ze mooien plaatsen waar de zwarte apparaatjes klikten en flitsten, en zowaar begon het droog te worden. 

ja dat is een fotograaf
Ton en Simone-152.jpg
schuilen voor de regen bruidspaar
looks like the godfather

Eenmaal terug aangekomen bij Huize Joosten in den Zuidlanden (alwaar een groot deel van het gezelschap zich vertoefde) werd de jurk van vrouwe Simone met heteluchtwaaiers gedroogd en gepoetst zodat de modder van den Zuidelanden van haar japon zou vallen. En zij met een fraaie japon in het huwelijk kon gaan treden met heer Ton.

hoe krijg je modder van je bruidsjurk

En toen wasch den tijd daar dat het huwelijk tussen deze 2 mooie menschen toch echt gesloten ging worden In het huis van de prins in Hellevoetsluis (lees: het prinsenhuis). De ceremonie werd voltrokken met een traan en een kusch (en een ambtenaar natuurlijk). De families keken toe of alles verliep zoals behoorde, en als bevestiging werden er nog handtekeningen gezet ook! 

Prinsenhuis Hellevoetsluis bruiloft
Prinsenhuis Hellevoetsluis bruiloft
Prinsenhuis Hellevoetsluis bruiloft met een traan
Prinsenhuis Hellevoetsluis bruiloft met een traan
Ton en Simone-307.jpg

Blijde ging het echtpaar het prinsenhuis in Hellevoetsluis uit als man en vrouw!

Ton en Simone-346.jpg

Na het verlaten van het huis van de prins ging het echtpaar voor het huis staan en vormde zich kleine groepjes menschen om hen heen (uhhh groepsfoto's). Na een tijdje werd het bruidsjonker Bram een beetje te saai en liet aan een van de personen met den zwarte klik doosjes blijken dat hij misschien wel een loopbaan als hofnar ambieerde.

Brammetje was de bruidsjonker was het zat

Nadat al de mensen zich om beurten om het bruidspaar hadden verzameld, stapte het voltallige gezelschap in hun voitures en gingen zij op reisch naar de hoge Raaijenberg in de Bergen van Zoom (oftewel de Raayberg in Bergen op Zoom). Waar zijn met open armen werden ontvangen.

Ontvangst De Raayberg in Bergen op Zoom

Hier voltrokken zich de volgende ceremoniële handelingen. Met een flesch in den handen van heer Ton werd er een kurk geschoten over de menigte heen, waarna er in 2 glazen een bubbelige substantie werd geschonken en deze omhoog gehouden werd zodat iedereen kon zien dat er iets inzat. 

Ceremonieele handelingen bij huwelijk champagne laten knallen

Hierna werd het stel gezoend en overladen met bruidsschatten, en werd er gedronken en gekletst.

Bij aanvang van het avondmaal werd en nog een stoot tegen het hoofd uitgedeeld (een kopstootje) als ode aan een bijzonder iemand die er helaas niet bij kon zijn.  

Toost met een kopstootje op de bruiloft

En toen.......

Werd er gegeten en gefeest (en de zwarte klikkende kastjes zijn in den tasschen verdwenen)

Ze leefden nog lang en gelukkig.

En ze leefden nog lang en gelukkig

Lieve Ton en Simone, we wensen jullie een sprookje toe!

Bedankt dat we jullie dag vast mochten leggen!

Lieve Bram, je bent geweldig!

Peter en Mitzy

 

 

Ton en Simone-428.jpg