Hoe ik er even doorheen zat en erbovenop kwam

Hallo lieve volgers van Love Rules! Wij hebben een beetje chaotische weken achter de rug na de introductie van onze nieuwe naam. Daarnaast zijn we ook heel hard bezig aan onze zakelijke, creatieve én persoonlijke ontwikkeling - iets wat nooit ophoudt.

Als ik voor mezelf spreek dan kan ik zeggen dat deze periode altijd pittig is. Het is rustig, echt het boekingsseizoen, waarin er geen bruiloften zijn. Ik word daar altijd een beetje nerveus van. Koppel daaraan een beetje winterblues en voilà: een moeilijke periode.

(foto: Corné de Rijke)

(foto: Corné de Rijke)

Wat nu?

Maar, niet getreurd, want ik heb een lieve, nuchtere en behulpzame vrouw en een heleboel collega-fotografen die me dit jaar erbovenop hebben geholpen. En natuurlijk twee lieve boefjes van kinderen ;-). Ik ben eerlijk geweest over mijn situatie en gelukkig reageerde iedereen hetzelfde: begripvol en behulpzaam. Wat een feest om zulke mensen om je heen te hebben!

Hoe dan ook, nu ik het tijd vind om niet meer te sippen maar door te pakken, is het een goed moment om eens even op een rijtje te zetten wat we hebben gedaan én gaan doen om onszelf helemaal klaar te stomen voor het nieuwe bruidsseizoen.

Wij.jpg

Wat gaat er gebeuren de komende tijd?

Afgelopen maandag ben ik samen met collega Corné de Rijke een dagje in Antwerpen gaan fotograferen. Gewoon onszelf uitdagen en bekritiseren. Om scherp te blijven. Verder hebben we vorige week woensdag een seminar gevolgd bij Kevin Mullins, een Engelse journalistieke bruidsfotograaf.

Wat er nog aan zit te komen vraag je? Nou, eind van deze maand ga ik naar Londen om een dag lang naar sprekers te luisteren uit onze industrie. De top uit de bruidsfotografie komt ons daar een dag lang inspireren. Mitzy gaat vervolgens begin maart dezelfde GetReal workshop volgen die ik afgelopen oktober heb gedaan. Een week lang dompelt ze zich onder in journalistieke fotografie onder begeleiding van Marieke Zwartscholten, een topper uit ons vakgebied. Dan, eind maart, vertrek ik naar Split (Kroatië) om een conferentie bij te wonen waar ik samen met meer dan 100 andere bruidsfotografen uit de hele wereld zal gaan luisteren naar sprekers uit onze branche. Wat een tof begin van het seizoen, vinden jullie ook niet?

En als kers op de taart gaan Mitzy en ik in juni samen opnieuw naar Londen om een workshop te volgen bij een held van ons: Tyler Wirken. Een Amerikaanse journalistieke bruidsfotograaf die zijn sporen heeft verdiend en een echte fotojournalistieke insteek heeft.

Dancedancedance.jpg

We komen eraan!

Jullie zien: we doen er alles aan om onszelf te verbeteren, aanscherpen, inspireren en motiveren zodat we het komende seizoen keihard kunnen gaan knallen.

We hebben er ongelooflijk veel zin in!

#loverules