Onze apparatuur (VLOG)

In deze eerste vlog praat ik jullie bij over onze apparatuur en waarom we die gebruiken. Geen zin om de video te bekijken? Hieronder de tekstversie OF check hier de ondertitelde Facebook variant.

Fujifilm

Wij fotograferen sinds vorig jaar niet meer met Canon, maar zijn helemaal overgestapt op Fujifilm. Peter fotografeert met 2 X-Pro2 camera's en Mitzy met 2 X-T2 camera's.

Is dat boeiend hoor ik je vragen? Ja, toch wel een beetje. Want het is fijn om te weten dat we met goede, kwalitatieve camera's fotograferen. En: we hebben er genoeg bij. Ook een prettige gedachte toch?

Waarom

Tja, waarom... Iedereen die wel eens een spiegelreflex van Canon of Nikon heeft vastgehouden weet dat het grote en zware camera's zijn. Daar zijn ook hele goede redenen voor, met name bouwkwaliteit en het hele sluiter/spiegelmechanisme wat gewoon ruimte nodig heeft.

Na 6 jaar 2 zware Canon camera's te hebben rondgesjouwd kwam ik (Peter) in aanraking met een Fuji XE-1. Een kleinere systeemcamera, die een fantastische kwaliteit produceerde. En dat was nog maar een instapmodelletje. Een idee was geboren.

Na de ontwikkelingen een beetje in de gaten te hebben gehouden besloot ik uiteindelijk om stap voor stap over te gaan op Fuji. Ik schafte een Fuji X-Pro2 camera aan met een 23mm lens en hoppa daar ging ik. Ik ben altijd nogal impulsief en adhoc, dus er was natuurlijk altijd een kans dat dit mis zou gaan. Maar dat ging het niet. Ik werd op slag verliefd op deze heerlijke kleine, lichte en mooie camera.

Long story short: er kwam al snel een tweede body en het aantal lenzen groeide ook gestaag.

En wat zijn nu DE drie redenen om met Fuji te fotograferen? Hier komen ze:

Gewicht en afmeting

_CM29096.jpg

Stukken lichter en kleiner dan een spiegelreflex, zonder in te leveren op kwaliteit. Daarnaast zijn deze kleine camera's super voor mijn stijl van fotograferen: journalistiek. Onopvallend en stil.

Kleur en kwaliteit

Fujifilm kleuren X-Pro2 - Marleen en Brian - Peter Geluk bruidsfotografie - Benedensas Nieuw Vossemeer Steenbergen

Wat een heerlijke kleuren komen er standaard al uit deze camera! Nabewerken is echt een eitje geworden - Fuji begrijpt kleur en dat zie je.

Hij ziet er sexy uit!

Echt waar! Lekkere retro look, metalen body. Het oog wil ook wat... bij mij tenminste wel.