Hoe onderhoud ik mijn trouwalbum?

Voordat jullie enthousiast beginnen te bladeren door jullie album wil ik jullie wijzen op het volgende.
Het album is door zowel de leverancier als door ons uitgebreid nagekeken en geïnspecteerd. Maar wellicht is er toch iets wat niet klopt.. Ik wil jullie dan ook vragen om het album na ontvangst zelf nog een keer goed na te kijken. Zijn er toch beschadigingen of is er iets wat niet klopt? Laat ons dit dan binnen 5 dagen na ontvangst weten per e-mail.
Mocht er na de termijn van 5 dagen iets met het album zijn dan zijn eventuele kosten voor eigen rekening. Kijk dus meteen goed je album na! Beschadigingen waarvan overduidelijk is dat deze door gebruiker zelf zijn gemaakt, zijn ook binnen 5 dagen vanzelfsprekend voor jullie eigen rekening.

Natuurlijk willen jullie het album gewoon heel vaak gebruiken en bekijken: daar is het ook voor! Ik heb een paar tips voor jullie om het album zo mooi mogelijk te houden en problemen/beschadigingen te voorkomen.

Bewaren:

- Bewaar het album liggend, zo komt er het minste druk te staan op de kaft en pagina’s.
- Bewaar het album niet op of dichtbij een warmtebron. De pagina’s zijn van PVC, maar in de kaft zit karton verwerkt. Door warmte kan dit kromtrekken. Dit geldt ook voor vocht: bewaar het album niet op een vochtige zolder!
- Bewaar het album liever ook niet bij het raam, omdat het door zonlicht in de loop van de tijd zou kunnen verkleuren.

Bekijken:

- Bekijk het album het liefste op een tafel en niet op schoot. Zo blijft de druk evenredig verdeeld.
- Ondersteun het album met je hand tijdens het bekijken aan de kant waar de minste pagina’s zijn.Aan de kant waar minder pagina’s zijn is de druk namelijk groter waardoor er een kans is dat de druk te groot wordt en er problemen ontstaan met de lijm bij de kaft. Dit is te voorkomen door tijdens het bladeren de kaft waar op dat moment de minste pagina’s zijn te ondersteunen. Aan het begin is dit dus de voorkant en als je over de helft bent wordt dit de achterkant.Vooral bij dikke albums van meer dan 40 spreads is dit ontzettend belangrijk!
- Eet en drink liever niet boven het album. Mocht er toch geknoeid worden dep het dan voorzichtig af en zorg dat het goed droog is voor je de pagina doorbladert om problemen zoals vlekjes of blaasjes te voorkomen.

Onderhouden:
- Om het linnen te onderhouden en te beschermen kan je een textiel impregneer spray gebruiken.
- Ook voor kunstleder zijn er verschillende onderhoudsproducten verkrijgbaar. Net als leder kan dit ook uit- drogen.

- Voor je een onderhoudsproduct gebruikt: probeer het altijd eerst op een klein stukje (niet op de voorkant) van het album of de box om te zien of het geen gekke reactie geeft. Gebruik van producten is altijd op eigen risico.

Ik hoop dat jullie heel veel plezier van het album zullen hebben!!