Het bruidsboeket

De meestgestelde vragen over het trouwboeket:

Hoort de man het bruidsboeket samen te stellen?

-Volgens de etiquette hoort de man het boeket uit te zoeken en de bruid hiermee te verassen als hij haar ophaalt. Maar steeds vaker zien we dat de bruid en bruidegom dit samen doen.

In welke hand hoort het bruidsboeket?

-Tot aan de voltrekking van het huwelijk hoort het boeket in de rechterhand daarna mag hij in de linkerhand gedragen worden.

Gooi je je bruidsboeket over de schouder of houd je deze zelf?

-Vanuit Amerika is de traditie over komen waaien om aan het einde van de dag het bruidsboeket over de rechterschouder te gooien (als de vrijgezellen dames zich achter de bruid verzameld hebben). Bijgeloof zegt dat degene die het vangt de volgende is die zal trouwen.
-Zelf houden kan natuurlijk ook, je kan het boeket in een vaasje zetten totdat het is uitgebloeid, zelf aan de lucht laten drogen, het professioneel door een bedrijf laten drogen of bewerken. 

Zijn corsages dezelfde kleur als het bruidsboeket?

-Het hoeft niet persé, maar vaak zien we dat de corsages afgeleid zijn van het bruidsboeket, vaak zit hier bijvoorbeeld een themakleur of 1 bepaalde terugkerende bloem in .

bruidsboeket Tips! Problemen die wij tegenkomen bij bruiloften

-Als je een boeket van rozen kiest (hierbij zitten de rozen vaak heel strak tegen elkaar gebonden) kan het boeket heel zwaar worden, de steel van het boeket kan voor een dames hand aan de grote kant zijn waardoor het boeket onhandig en zwaar is. 
-Bloemen in het boeket en corsages met grote stampers die afgeven!! Let op er zijn sommige bloemen die ontzettend afgeven, meestal zal de bloemist je hier wel op wijzen, maar let zelf ook op! Het kan hele nare vlekken geven op het pak of de bruidsjurk.
-Om corsages vast te zetten zien we nog vaak dat er speldjes gebruikt worden, het nadeel hiervan is dat er een gat in je pak of de kleding van je gasten zit en het is lastig om netjes vast te zetten. Tegenwoordig gebruiken veel bloemisten magneetjes, er zitten geen gaatjes in de kleding en het is makkelijk aan te brengen. Het enige nadeel hiervan is dat ze wat makkelijker afvallen als je blijft haken. (er raken wel eens wat magneetjes kwijt dus vraag wat reserve magneetjes)