Wat is het verschil in fotografen?


  • Traditionele fotografie Bij traditionele fotografie wordt er veel gebruik gemaakt van poseren en ensceneren.
  • Journalistieke fotografie. Bij journalistieke fotografie volgen de fotografen het verloop van de dag en leggen de dag vast en grijpen niet in om te poseren.
  • Editorial fotografie. Editorial fotografie is fotografie waarbij er veel gelet wordt op details en minder op de momenten die zich afspelen.

Onze stijl van fotograferen is voornamelijk journalistiek, we hebben ook zeker een klein stukje van de andere twee stijlen die wij toepassen. Als er behoefte aan is, kunnen en zullen wij zeker ook wat geposeerde foto's maken.

Ook vinden wij het leuk om wat details in beeld te brengen omdat sommige ze belangrijk kunnen zijn voor jullie verhaal en omdat ze soms de sfeer weergeven.

 

De ene fotograaf is de andere niet.

Klinkt als een open deur, maar toch is dit niet voor iedereen duidelijk. 

Hoe vaak heb je het verhaal niet gehoord van "ome Henk" die ook een mooie camera heeft. "Ome Henk" heeft misschien wel een mooie/dure camera maar het kan zijn dat hij helemaal niet weet hoe dat ding werkt, of nog belangrijker: geen gevoel heeft voor compositie, licht en moment - de grote drie.

Maar zelfs in professionele fotografen zit een groot verschil.
Een productfotograaf weet heel goed hoe zijn camera werkt en hoe hij/zij de meest optimale belichting kan verkrijgen, maar heeft misschien geen gevoel voor momenten, emoties en creativiteit om bij mensen bijzondere momenten te vangen.

Er zijn een aantal soorten fotografie: